maandag 1 december 2008

Sripad Bhaktivedanta Tridandi Maharaja


Sripad Bhaktivedanta Tridandi Maharaja zal vanaf dinsdag 16 t/m zaterdag 20 december in Nederland verblijven. De locaties en tijden van zijn lezingen zullen binnenkort bekend gemaakt worden.


Sripad Tridandi Maharaja is jarenlang ISKCON-tempelpresident geweest in Australië. Hij is een expert op het gebied van Jaiva Dharma, Bhajana Rahasya en vele andere boeken van Srila Bhaktivinoda Thakura. Srila Bhaktivinoda Thakura heeft alle geheimen (rahasya) van toegewijde dienst (bhajan) gegeven in zijn Bhajan Rahasya en alle plichten (dharma) van de zielen (jaiva) is zijn Jaiva Dharma. Omdat Maharaja een enorme bijdrage geleverd heeft aan de publicaties van deze boeken in de Engelse taal, kent ook hij deze geheimen en plichten.


De wereldbekende plattegrond van het universum dat gebruikt wordt in zowel ISKCON en Gaudiya Math is ontworpen en gepubliceerd door Sripad Tridandi Maharaja.


Maharaja reist al vele jaren over de hele wereld en staat bekend om zijn vele ‘jappa-retreats’. Hierin spreekt hij over de glories van Harinama. Hij beantwoordt vele vragen volgens de instructies van Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada en andere Gaudiya Vaisnava acarya’s. Waarom dienen we bijvoorbeeld 64 rondjes te chanten en niet bij 16 te blijven hangen. Hoe kunnen we dit volhouden? Hoe kunnen we ons concentreren en waar concentreren we op? Al deze vragen en vele anderen kunnen we beantwoord krijgen tijdens zijn korte bezoek in Nederland.

Sripad Bhaktivedanta Tridandi Maharaja ki jaya!

Geen opmerkingen: